Nyheter Sjukhusbiblioteket

Veckans tips v. 21

Veckans tips v. 21

Boken "1793" är utsedd till Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska Deckarakademin, och det med all rätt. Den stympade krigsveteranen Michael Cardell och Cecil Winge försöker lösa mysteriet med den lemlästade kroppen som bärgats ur sjön Fatburen.

veckans tips v. 20

veckans tips v. 20

Hur påverkade är vi egentligen när vi ska ta ett beslut? I boken "Beteendedesign" kan du läsa om vad som påverkar dig när du ska ta ett beslut, oavsett om det gäller att godkänna organdonation eller att välja de ekologiska bananerna i fruktdisken.

Öppet och stängt runt Kristi himmelsfärds dag

På torsdag 10/5 och fredag 11/5 är det stängt på biblioteken i Arvika och Torsby. I Karlstad är det öppet onsdag 9/5 kl. 10-15, torsdag stängt och fredag 11/5 öppet mellan kl. 10-15.

Veckans tips v. 19

Veckans tips v. 19

Visste du att ett barn som läser eller blir läst för kan ca 50 000-70 000 ord när det är 17 år. Ett barn som inte läser eller blir läst för kan ca 15 000-17 000? På Sjukhusbiblioteken har vi gjort en lista med lästips just för läsning med barn.

Nytt att låna i maj

Här finns den senaste listan med alla nyinköpta böcker, ljudböcker, filmer mm som finns att låna hos oss. Du kan också prenumerera på listan och få den direkt till din e-post varje månad.

Veckans tips v. 18

Veckans tips v. 18

Testa vår nya databas Web of Science där du kan: söka artiklar, följa trender inom ditt område, se hur många citeringar en artikel du själv skrivit fått och hitta fakta om tidskrifter.

Öppettider runt Valborg och 1 maj

Måndag den 30 april, Valborgsmässoafton, har biblioteket i Karlstad öppet kl. 10-15. Biblioteken i Arvika och Torsby har stängt denna dag. Den 1 maj har alla tre bibliotek stängt. Sedan har vi öppet som vanligt resten av veckan.

Veckans tips v. 17

Veckans tips v. 17

Just nu är det högsäsong för konstrundor och vårsalonger och då vill vi passa på att rekommendera en bok från 2017 av Hans-Olof Boström, den heter Konst i Värmland.

Veckans tips v. 16

Veckans tips v. 16

Med hjälp av appen BrowZine kan du enkelt hålla ordning på dina vetenskapliga tidskrifter. Du kan till exempel göra en egen bokhylla med dina favorittidskrifter och få notiser när det kommer ett nytt nummer av dem.

Veckans tips v. 15

Veckans tips v. 15

"Min mammas hemlighet" är en klassisk släktsaga om familjehemligheter och relationer. Huvudpersonen Adele och hennes syskon har vuxit upp i tryggaste tänkbara familj, men på ettårsdagen av moderns död avslöjas en hemlighet som förändrar allt.