Veckans tips

Varje vecka kommer ett nytt tips från oss. Det kan till exempel vara ett boktips, en tidskrift, en webbsida, en app eller något annat vi tror kan intressera dig. Här kan du även läsa tidigare tips.

 v. 8
Bakom stängda dörrar
Av B. A. Paris

Verkligheten överträffar tyvärr ofta fantasin, tänkte jag, när en recensent ansåg att handlingen i den annars välskrivna boken tappade trovärdighet, för 'inte kan en modern och intelligent kvinna bli ett så hjälplöst offer och inte kan en tillsynes välfungerande och trevlig man vara så monumentalt sataniskt ond"'.

Det är en spännande och välskriven berättelse om hur det kan te sig när en intelligent och smart kvinna domineras och kontrolleras av en psykopatisk man.

I början tyckte jag språket var underligt naivt, men snart växte jag-berättarens karaktär fram, som om hon satt och berättade för mig i realtid. Intrigen blir än mer intressant när handlingens tredje huvudkaraktär visar sig smartare än man kanske kunde tro. Slutet är nervkittlande och raffinerad och till sist får man äntligen dra en lättnadens suck.

Se om boken "Bakom stängda dörrar" finns inne och reservera den här

Axel kör fast
Av Martin Vårdstedt

Mer vardaglig dramatik med en spännande upplösning får vi i "Axel kör fast". De unga lyssnares öron borde stå i givakt om högläsaren inflikar diverse "skubba/dra/fräsa/gasaljud" (brummmmm-brum-brum, wiiiiiiiiih, wrönnnwrönn wrönn...). Teckningarna är alldeles underbara med fina detaljer och
känslouttryck.

Se om boken "Axel kör fast" finns inne och reservera den här