Arkiv - pressmeddelanden och inbjudningar

Miljoner till Värmland för införda vårdförlopp

Regeringen överför stimulansmedel till de landsting som infört tio nya standardiserade vårdförlopp (SVF) enligt canceröverenskommelsen för år 2017. Landstinget i Värmland får 5,7 miljoner kronor.

Landstingsstyrelsen i korthet

Vid tisdagens sammanträde beslutade landstingsstyrelsen bland annat om Landstinget i Värmlands budget för nästa år.

INSTÄLLT: Ingen pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde

Då tisdagens sammanträde i landstingsstyrelsen äger rum på annan ort är morgondagens pressträff inställd.

Landstinget representerat på FN:s klimatmöte

FN:s klimatmöte COP23 pågår i Bonn. Landstinget i Värmland är representerat på plats.

Mångårig kulturduo delar Frödingstipendiet

Två mångåriga konstnärsutövare som satt värmländsk kultur på Sverigekartan. Skådespelaren Solveig Ternström och författaren Erik Bengtson är årets Frödingstipendiater.

Skattesatsen för 2018 lämnas orörd

Skattesatsen för år 2018 var ett av ärendena på onsdagens landstingsfullmäktige.

Uppföljning av väntetider inom cancervården

Nu publiceras nationell och regional statistik över väntetider för utredning enligt standardiserat vårdförlopp inom cancervården.

Läkemedel vid psykisk ohälsa – oönskade effekter

Läkemedel som tas vid psykisk ohälsa och sjukdom kan ibland ge biverkningar och andra oönskade effekter. På tisdag har landstinget en öppen föreläsning om sådana effekter och om vad man kan göra när dessa uppstår.

Alla kommuner har godkänt handlingsplanen om suicidprevention

Den regionala handlingsplanen för suicidprevention i Värmland är nu godkänd av alla kommuner i Värmland. Det sista beslutet togs förra veckan.

Utvecklat uppdrag för Sjukhuset Arvika

Landstingsstyrelsen fattade på tisdagen beslut om ett utvecklat uppdrag för Sjukhuset Arvika. Beslutet innebär att man tillför specialistkompetens på plats dygnet runt inom akutjourlinjen för kirurgi och ortopedi.

Victoria Bruun är årets vårdchef

På fredagen fick Landstinget i Värmlands Victoria Bruun ta emot Vårdförbundets nyinstiftade pris ”Årets Vårdchef”. – Det känns fantastiskt och går inte riktigt att förstå, säger Victoria Bruun.

Landstinget säger upp avtalet med läkemedelsleverantören Apoex

Landstinget i Värmlands hälso- och sjukvårdsledning har beslutat att säga upp avtalet med den leverantör som i dag levererar och bereder läkemedel till landstinget.

Tio miljoner extra till riktade insatser

Landstinget beslutade på tisdagen att avsätta 10 miljoner kronor extra till det pågående arbetet med att åstadkomma en vård utan köer. Sammantaget planeras cirka 3 700 insatser inom ramen för satsningen.

Över hälften av värmlänningarna loggar in på 1177.se

Under 2016 gjordes cirka 15 miljoner inloggningar på 1177.se, för att bland annat boka tider hos vården, förnya recept eller läsa sin journal. I Värmland använder över hälften av invånarna e-tjänsterna.

Landstinget redo ta emot nya patienter i Filipstad

Landstinget förbereder för att ta emot de patienter som vill lista sig när den privata vårdcentralen i Filipstad avvecklar verksamheten vid årsskiftet.

Ett långsiktigt hållbart sjukhus i Arvika

Utredningen om ett utvecklat uppdrag för Sjukhuset i Arvika är färdig. På tisdag presenterades förslaget som bland annat innebär att sjukhuset föreslås få bemanning med specialistläkare dygnet runt på akutmottagningen.

Landstinget stöttar "Södra förbindelsen"

Landstinget i Värmland vill delta i arbetet med "Södra förbindelsen". Det står klart sedan landstingsstyrelsen fattat beslut om en avsiktsförklaring för den infrastrukturellt viktiga vägsträckan.

Ett år med närvårdsavdelningar i Kristinehamn och Säffle

För ett år sedan startade Landstinget i Värmland en helt ny vårdnivå när närvårdsavdelningarna i Kristinehamn och Säffle öppnades. Under året som passerat har närmare 600 patienter vårdats på avdelningarna.

Hedvig Bergenheim blir ny tillförordnad kommunikationschef i landstinget

Den 1 oktober kommer Hedvig Bergenheim, i dag kommunikationschef på Region Värmland, att börja som tillförordnad kommunikationschef i Landstinget i Värmland på 80 procent.

Antalet självmord i Värmland har minskat

Under 2016 tog 33 personer i Värmland livet av sig, vilket är 7 färre än 2015. Socialstyrelsens statistik som kom under onsdagen visar att det är det lägsta antalet sedan mätningarna började 1997.