Arkiv - pressmeddelanden och inbjudningar

Landstinget säger upp avtalet med läkemedelsleverantören Apoex

Landstinget i Värmlands hälso- och sjukvårdsledning har beslutat att säga upp avtalet med den leverantör som i dag levererar och bereder läkemedel till landstinget.

Tio miljoner extra till riktade insatser

Landstinget beslutade på tisdagen att avsätta 10 miljoner kronor extra till det pågående arbetet med att åstadkomma en vård utan köer. Sammantaget planeras cirka 3 700 insatser inom ramen för satsningen.

Över hälften av värmlänningarna loggar in på 1177.se

Under 2016 gjordes cirka 15 miljoner inloggningar på 1177.se, för att bland annat boka tider hos vården, förnya recept eller läsa sin journal. I Värmland använder över hälften av invånarna e-tjänsterna.

Landstinget redo ta emot nya patienter i Filipstad

Landstinget förbereder för att ta emot de patienter som vill lista sig när den privata vårdcentralen i Filipstad avvecklar verksamheten vid årsskiftet.

Ett långsiktigt hållbart sjukhus i Arvika

Utredningen om ett utvecklat uppdrag för Sjukhuset i Arvika är färdig. På tisdag presenterades förslaget som bland annat innebär att sjukhuset föreslås få bemanning med specialistläkare dygnet runt på akutmottagningen.

Landstinget stöttar "Södra förbindelsen"

Landstinget i Värmland vill delta i arbetet med "Södra förbindelsen". Det står klart sedan landstingsstyrelsen fattat beslut om en avsiktsförklaring för den infrastrukturellt viktiga vägsträckan.

Ett år med närvårdsavdelningar i Kristinehamn och Säffle

För ett år sedan startade Landstinget i Värmland en helt ny vårdnivå när närvårdsavdelningarna i Kristinehamn och Säffle öppnades. Under året som passerat har närmare 600 patienter vårdats på avdelningarna.

Hedvig Bergenheim blir ny tillförordnad kommunikationschef i landstinget

Den 1 oktober kommer Hedvig Bergenheim, i dag kommunikationschef på Region Värmland, att börja som tillförordnad kommunikationschef i Landstinget i Värmland på 80 procent.

Antalet självmord i Värmland har minskat

Under 2016 tog 33 personer i Värmland livet av sig, vilket är 7 färre än 2015. Socialstyrelsens statistik som kom under onsdagen visar att det är det lägsta antalet sedan mätningarna började 1997.

Landstingets HR-chef slutar

Landstinget i Värmlands HR-chef Susanne Forslund har valt att avsluta sitt förordnande från och med den 1 september.

Landstinget i Värmland bildar regionkommun tillsammans med Region Värmland

Landstingsfullmäktige beslutade på tisdagen att skicka in en ansökan till regeringen om att bilda regionkommun. Den 1 januari 2019 ska den nya organisationen träda i kraft.

Revisionskonferens för landsting och regioner i Karlstad

Revisionen i Landstinget i Värmland står tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) värd för årets revisionskonferens för landsting och regioner. Konferensen inleds på tisdag och pågår i två dagar.

Landstingsfullmäktige föreslås ansöka om att bilda regionkommun

Landstingsfullmäktige föreslås ansöka om att ta över det regionala utvecklingsansvaret och därmed bilda Regionkommun Värmland. Detta beslutade landstingsstyrelsen på tisdagen.

Ny tid för pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde

Media välkomnas till pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde. Observera att pressträffen är framflyttad.

Pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde

Media välkomnas till pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde.

Landstinget lyfter värmländsk primärvård i Almedalen

Primärvårdens framtid och den utveckling som pågår inom Landstinget i Värmland är i särskilt fokus i Almedalen på tisdagseftermiddagen. Detta i samband med ett av flera seminarier som landstinget deltar i.

Rotavirusvaccination kommer att erbjudas alla spädbarn i Värmland

Från och med i höst kommer Landstinget i Värmland att erbjuda rotavirusvaccination till alla spädbarn i länet. Det beslutade landstingsstyrelsen på tisdagens sammanträde.

Värmlänningarna nöjdast i landet med e-tjänsterna på 1177.se

En nationell undersökning av e-tjänsterna på 1177.se visar att värmlänningarna är mest nöjda i hela landet.

Sänkta kriterier gör att fler män är aktuella för utredning om prostatacancer

Prostatacancer är en av diagnoserna som ingår i de snabbspår för cancer som upprättats i Sverige, de standardiserade vårdförloppen. De nationella riktlinjerna för vilka patienter som ska utredas har ändrats vilket ger att många fler män blivit aktuella.

Positivt resultat efter årets första månader

Årets första delårsrapport visar på ett positivt resultat för Landstinget i Värmland under årets fyra första månader. Resultatet uppgick till 88,6 miljoner kronor, vilket var 63,5 miljoner kronor bättre än budgeterat.